Print

Hvem er vi?


Ringsted Private Skovbørnehave er en privat fuldtidsinstitution med plads til 44 børn i alderen 2 år og 10 måneder – 6 år, og en daglig åbningstid fra 6.30. til 17.00, fredag til 16.00.
Vi har base i en smuk gammel bygning der ligger i udkanten af St. Bøgeskov i Gyrstinge. Bygning og skov ejes af Stiftelsen Sorø Akademi.

I vores skovbørnehave er skoven og naturen udgangspunktet for vores hverdag med børnene, og vi nyder at færdes ude i al slags vejr.
Naturoplevelser er således en vigtig del af skovbørnehavelivet. Vi er medlem af Grønne Spirer under Friluftsrådet, der har udarbejdet ”Børnenes Naturkanon”, som ses illustreret her.
Den giver et godt billede på, hvordan hverdagen som skovbarn er.

Indendørs har vi 2 hyggelige grupperum med div. legesager, forskellige naturundersøgelsesting efter årstiden, et personalestue/kontor, gang og fire toiletter, i alt ca. 100 m2.
Vi har depot i vores tilstødende lade, og her opbevarer vi vores udendørs materialer, som bålgrej, fiskeudstyr osv.

Omkring vores hus har vi en legeplads med borde, sandkasse, gyngestativ, dækbane, legehus, køkkenhave og hønsegård samt et lille område med klatretræer. Derudover har vi St. Bøgeskov lige udenfor døren, og ved skoven findes også Gyrstinge sø. Skoven er meget varieret med hensyn til løv- og nåletræsområder samt vandhuller. Her færdes børn og voksne året rundt under hensyntagen til naturen.

I Skovbørnehaven er der ansat 1 leder/pædagog, 4 pædagoger, hvoraf 1 har stedfortræderfunktion, 2 pædagogmedhjælpere, samt 1 rengøringsassistent. Timetallet kan i perioder variere efter antal indmeldte børn. Derudover er der tilknyttet faste tilkaldevikarer.

Ringsted Private Skovbørnehave tager gerne imod børn fra andre kommuner end Ringsted, og der visiteres fra egen venteliste.

Man kan skrive sit barn på venteliste fra fødslen.

Institutionen samarbejder med Accountor Institutionsservice A/S, der forestår regnskabsadministration mm.