Print

Svampepolitik


Vi vil gerne give børnene et naturligt forhold til skovens planter og vækster. Derfor gør vi meget ud af, at børnene har lov til at se, undersøge og røre ved de ting de finder i naturen, så deres nysgerrighed stilles og de har mulighed for at fordybe sig i den skønne natur vi er omgivet af.

I skovbørnehaven findes der giftige planter, bær og svampe. Derfor lærer børnene fra de starter i skovbørnehaven hvad de må spise og hvad de ikke må. Om foråret må man f.eks. gerne spise skovsyre og bøgeblade i begrænset omfang. Ligeledes bruger vi skovens spisekammer når vi laver mad på bål. Her får børnene et naturligt forhold til hvad der kan spises og hvad der ikke kan.

I skovbørnehaven er det forbudt at spise svampe og de voksne tilbereder aldrig mad af svampe, plukket i skoven. Vi gør meget ud af at forklare børnene hvilke svampe der er giftige. De mest almindelige svampe i vores skov St. Bøgeskov,er Støvsvampen, Løgbruskhatten, Hekseæg og Blækhatten.

Det er ikke farligt at røre ved svampe og spise madpakker bagefter, men der kan i særlige tilfælde være lettere symptomer som kvalme eller ligende, dette er dog aldrig sket i skovbørnehavens historie. Vi er derfor ikke bange for at undersøge og lave aktiviteter med børnene, ved at se, røre og lugte.